Nieuw Nassau Bergen: ‘Aanwinst met grote voordelen’

Nieuw Nassau Bergen – een combinatie van hotel en hotelappartementen. Een toelichting op de plannen namens eigenaar en ontwikkelaar Nassau Bergen BV, bij monde van Henk Deen en Bastiaan Smit.

Volgens Bastiaan Smit een samenspel van twee fraaie gebouwen. Smit: “We kiezen voor deze combinatie omdat we een duurzaam hotel willen neerzetten van hoge kwaliteit. Passend binnen de cultuur van een familiebadplaats als Bergen aan Zee. We geven hiermee invulling aan de Toekomstvisie van de provincie Noord-Holland: toerisme als een van de belangrijkste economische pijlers van onze provincie.”

Dienstbaarheid

Volgens Smit wordt Bergen aan Zee in de Toekomstvisie expliciet aangeduid als familiebadplaats. “Wat betreft aanbod en kwaliteit moet het dorp in die hoedanigheid groeien.’’ En – zoals hij dat ziet: “Met onze nieuwbouw dragen wij zonder enige twijfel mee aan de algemene leefbaarheid en verbetering van dienstbaarheid in Bergen aan Zee.’’

Aanwinst

Volgens Henk Deen maakt het stijlvolle hotelproject Bergen aan Zee zichtbaar beter. Deen: “Nieuwbouw op deze locatie noem ik een aanwinst voor het dorp met een paar grote voordelen. De architect, bijvoorbeeld, krijgt de opdracht mee om het parkeren op eigen grond uit te breiden. Elders neemt daardoor de overlast af.”

Dichtbij gemeenschap

Deen zegt ook dat het nieuwe hotel ‘dichtbij de gemeenschap staat’. Hij noemt daarbij enkele publieke functies: “Een hotellobby waarin je kunt werken. Een wellness center dat toegankelijk is voor publiek. Zalen voor bijeenkomsten en recepties.’ Met andere woorden: “Een gebouw met een eigentijdse architectuur.” Deen meent dat het nieuwe hotel een ‘veel warmere brug’ vormt naar het dorp dan het huidige.