De eigenaar en ontwikkelaar 

…en hun missie

Eigenaar en ontwikkelaar van Nieuw Nassau Bergen is Nassau Bergen BV, vertegenwoordigd door Henk Deen en Bastiaan Smit. Beiden zeer betrokken bij de bouwcultuur, leefbaarheid en rijke natuur van de gemeente Bergen – “Noem het liefde voor je eigen dorpen. De wens om de regio mooier te maken. Dat leeft bij ons allebei.” Deen: “Op basis van persoonlijke en directe betrokkenheid werken we op verantwoorde wijze aan een hoogstaand project.”

Eigen belang

“Onze ambitie is dat er straks een accommodatie staat die past bij het dorp en ‘verdwijnt’ in de omgeving. Het project speelt in op de wensen van moderne toeristen en hotelgasten zonder de omgeving aan te tasten. Noem het ook ‘eigen belang’. We werken en leven als Bergenaren in ‘eigen dorp’. We maken er deel van uit. Dan wordt het ook een beetje persoonlijk.’’

Verschrikking

Smit: “Het geldende bestemmingsplan biedt plaats voor een enorm hotel, van minimaal 130 hotelkamers. Dat maakt deze plek interessant voor ontwikkelaars van buitenaf. Maar de gedachte dat op deze plek een groot hotel van een internationale hotelketen zou verrijzen, is voor ons een verschrikking.”

Missie: verbinden

“Wij willen hier een persoonlijk familiehotel dat past in het landschap en de ambiance van Bergen aan Zee. Een hotel, dat een brug slaat naar het dorp en de bewoners. Een aantrekkelijk en hoogwaardig recreatieproject dat sociaal-maatschappelijk aansluit bij de omgeving. Met vernieuwing. Met verrassing. Met verbinding. Dat is onze missie.”