Architect2018-08-01T19:40:35+00:00

Architect

Vorig jaar zomer zijn vier architectenbureaus uitgenodigd om hun visie te geven op de herontwikkeling van Hotel Nassau in Bergen aan Zee. Deze bureaus hebben zichzelf en hun ideeën gepresenteerd voor een deskundige jury onder voorzitterschap van Maarten en Jetty Min van Min2 Bouw-Kunst, een architectenbureau uit Bergen. Naar aanleiding van deze presentaties heeft de jury de initiatiefnemers het advies gegeven het proces voort te zetten met SeARCH Architecten uit Amsterdam. Dit advies is door de initiatiefnemers overgenomen.

SeARCH

SeARCH staat voor Stedenbouw en Architectuur. SeARCH is een toonaangevend ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw in Amsterdam, met een internationale staf van architecten en professionals die werken aan projecten over de hele wereld. Bjarne Mastenbroek richtte SeARCH in 2002 op en heeft een bureau ontwikkeld dat wordt gekenmerkt door een voortdurende verkenning van de intieme en wederzijdse relatie tussen architectuur en de locatie.

Bjarne Mastenbroek: ,,Door een zorgvuldige afweging van de omgeving kan SeARCH een hoge mate van duurzaamheid en bewustzijn voor onze projecten introduceren. Als Nederlandse architecten zijn we ons goed bewust van de schaarste aan land en geloven we sterk in het slimmer gebruiken van dit middel om ‘de natuur’ meer ruimte te geven om te overleven. SeARCH gelooft in samenwerking met klanten, gebruikers en specialisten. Dit vormt de basis om innovatieve, originele en onverwachte ontwerpoplossingen te creëren. Onderzoek naar nieuwe bouwmethoden, producten en materialen is een natuurlijk verlengstuk van ons werk.’’

www.search.nl