Op 19 mei jl. is in hotel blooming te Bergen de intentieverklaring getekend waarin is vastgelegd dat blooming bedrijvengroep de exploitatie gaat verzorgen van het hotel ‘Nieuw Nassau Bergen’. Daarbij werd de maquette onthuld van het nieuwe hotelproject in Bergen aan Zee dat medio 2024 zal worden gebouwd op de plek van het huidige, gedateerde Hotel Nassau. Het nieuwbouwproject is een ontwerp van architect Bjarne Mastenbroek van ‘Search Architects’. Bjarne is onder meer bekend van zijn ontwerp van Hotel Jakarta in Amsterdam waarmee meerdere internationale prijzen werden gewonnen.

Algemeen directeur van blooming bedrijvengroep, Mike Bosman, vertelt al enthousiast te zijn over het concept sinds 4 december 2017 toen buurtbewoners een presentatie bijwoonden over de plannen. ,,Toen werden we als het ware verliefd. Nu, ruim vier jaar later, voelt als de verloving; we hebben de intentieovereenkomst met de initiatiefnemers Henk Deen en Bastiaan Smit zojuist ondertekend. De eerder gepresenteerde maquette werd daarbij onthuld in de hotellobby. Blooming hotel Bergen aan Zee wordt prachtig”.

Recept van allure
Deen en Smit hebben gekozen voor twee gebouwen die middels de ondergelegen parkeergarage zijn verbonden. Henk Deen: ,,Het één omvat dadelijk 60 hotelkamers, een uitgebreide spa, zwembad en restaurantfunctie. Het kleinere en zuidelijk gelegen gebouw huisvest 21 hotelappartementen. Wat vandaag is overeengekomen is dat blooming het totale complex gaat exploiteren en wij kunnen ons niet een betere partner wensen. blooming heeft namelijk bewezen een succesvolle en bestendige horecaonderneming te zijn en is een gevestigde naam in Bergen. Niet lang geleden werd hotel blooming immers nog uitgeroepen tot Meest Duurzame Hotel van Nederland. En in combinatie met de duurzame architectuur vormt dat een recept van allure.’’

Bosman vult aan: ,,Gezamenlijk hebben we als doel het mooiste, beste en meest maatschappelijk verantwoorde strandhotel te worden van Nederland. De unieke locatie op het duin van Bergen aan Zee, de materialen die worden gebruikt, de energiezuinigheid van de gebouwen en natuurlijk de manier waarop het team van blooming het horeca-vak verstaat, maakt dat deze droom eindelijk realiteit gaat worden. En dat vieren we vandaag”.